Home » Okrugli stolovi » Životna sredina u omladinskoj politici – Kruševac

Životna sredina u omladinskoj politici – Kruševac

U Regionalnoj privrednoj komori održan je okrugli sto o temi „Životna sredina u omladinskoj politici“. O primerima dobre prakse iz ove oblasti govorili su predstavnici nekoliko kruševačkih udruženja i tri ekološke organizacije iz Beograda.

Predstavnici tri ekološke organizacije iz Beograda: Evropskog omladinskog centra, Srpskog centra za ekološka ispitivanja i Centra za ekonomiju, politiku, ekologiju i održivi razvoj, sa članovima kruševačkih udruženja koja okupljaju mlade, učestvovali su na savetovanju o temi „Životne sredine u omladinskoj politici“. Cilj skupa je upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine u Kruševcu, uz lociranje problema i zajedničkih predloga kako da se oni reše. Projekat je rađen u nekoliko gradova i opština, a rezultati su šarenoliki, ističe Marina Jusufi, iz Evropskog omladinskog centra.

Učesnike je pozdravio pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu, Nikola Petrović.

Okrugli sto su organizovali Odeljenje za društvene delatnosti Grada Kruševca i Evropski omladinski centar. Ova beogradska organizacija raspisala je nagradni konkurs za „Zeleni pečat“, namenjen Kancelarijama za mlade i „Zeleni aktivista“ za pojedince starosti od 15 do 30 godina, koji su doprineli zaštiti životne sredine. Nagrada za „Zeleni pečat“ je oprema za kancelariju u vrednosti do 1000 evra, a za „Zelenog aktivistu“ fotoaparat, vredan 500 evra. Konkurs traje do 31. januara, a zainteresovani se mogu informisati putem sajta www.zeleniaktivista.com ili na fejsbuk stranici udruženja.