Home » Arhiva » Zanimljivosti » Zeleni bonton

Zeleni bonton

Pitanje zaštite životne sredine se tiče svih stanovnika. Međutim, mladi su posebno pogođeni jer predstavljaju grupu koja će posledice nesavesnog upravljanja životnom sredinom najviše iskusiti. Zato je razvoj njihove ekološke svesti i njihovo uključivanje u rešavanje problema od krucijalnog značaja.

Neadekvatno postupanje sa otpadom je jedan od najvećih i najsloženijih problema koji se odnose na životnu sredinu. Neadekvatan tretman otpada i njegovo nekontrolisano i neorganizovano odlaganje dovodi do zagađenja podzemnih i površinskih voda, zemljišta i vazduha i predstavlja opasnost po zdravlje stanovništva. Stanovništvo a posebno deca sav otpad smatraju istim ne shvatajući da je to u stvari važan resurs i da adekvatnim tretiranjem dajemo veliki doprinos u zaštiti životne sredine i zdravijem okruženju.

Da bismo imali sve to imali u vidu odštampali smo vodič za lepo ponašanje prema životnoj sredini koji je prvenstveno namenjen učenicima osnovnih škola ali i starijima!

Zeleni bonton na zanimljiv način opisuje 12 osnovnih pravila koja bi trebalo da poštuje svaki građanin zemlje kako bi naša okolina bila zdravija i čistija.

 

Od sada možeš preuzeti i ovde svoj primerak klikom na Zeleni bonton!