Home » Arhiva » Vesti » Završni skup ” Zeleni aktivista: mladi za životnu sredinu”

Završni skup ” Zeleni aktivista: mladi za životnu sredinu”

U  četvrtak ,04. juna ’15.  održaće se završni skup ”Zeleni aktivista: mladi za životnu sredinu koji je u predhodnih 10 meseci realizovao Evropski omladinski centar u saradnji sa partnerima.

Tom prilikom će se učesnicima obratiti predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Agencije za zaštitu životne sredine i Regionalnog centra za zaštitu životne sredine ( REC) i  dodeliti priznanja ekološki najistaknutijoj Kancelariji za mlade, formalnoj ili neformalnoj grupi kao i najangažovanijem pojedincu. 

Takođe, skup će okupiti i 30 predstavnika kancelarija za mlade, uduženja mladih i za mlade iz cele Srbije koji u svom fokusu imaju zaštitu životne sredine.

Dan ranije,  03. juna , od 09h biće predstavljeni rezultati projekta sa svih opština koje smo posetili u toku projektnih aktivnosti i održaće se radionice na aktuelne teme kao što su uticaj klimatskih promena, moderne tehnologije i zaštita životne sredine, biodiverzitet i rodna ravnopravnost u životnoj sredini.

 

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže da čuju nešto novo i korisno i da zajedno promovišemo pozitivne primere u očuvanju životne sredine. 🙂

 

 

Projekat  “Zeleni aktivista – mladi za životnu sredinu”, sprovodi Evropski omladinski centar u partnerstvu sa Centrom za etiku, pravo i primenjenu filozofiju i Srpskim centrom za ekološka istraživanja. Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj I saradnju (SIDA).

Osnovni cilj projekta je osnaživanje lokalnih institucija omladinske politike, odnosno jačanje kapaciteta lokalnih kancelarija za mlade, organizacija mladih i podizanje svesti samih mladih u Srbiji o konceptima životne sredine, konkretnim problemima u Srbiji, te o mogućnostima njihovog učešća i praktičnog doprinosa očuvanju životne sredine na lokalnom nivou, a samim tim posredno i nacionalnom nivou.