Home » Arhiva » Vesti » Užice domaćin okruglog stola „Životna sredina u omladinskoj politici“

Užice domaćin okruglog stola „Životna sredina u omladinskoj politici“

Kancelarija za mlade Užice će 17. decembra biti domaćin okruglog stola pod nazivom „Životna sredina u omladinskoj politici na lokalnom nivou“. Skup će okupiti predstavnike lokalne samouprave nadležne za mlade i pitanja zaštite životne sredne, omladinskih i ekoloških organizacija u Užicu.

Cilj skupa je upoznavanje sa omladinskim aktivizmom u oblasti zaštite životne sredine u opštini Užice. Okrugli sto omogućava da se zajedničkim snagama mapiraju problemi životne sredine na lokalnom nivou i predlože načini uključivanja mladih u njihovo rešavanje. Takođe, ovaj skup doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u procesima donošenja odluka po pitanjima životne sredine, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou, stavljajući poseban naglasak na mlade.

Predstaviće se i nagrade „Zeleni aktivista“ i „Zeleni pečat“ koje se dodeljuju najistaknutijem pojedincu, odnosno kancelariji za mlade angažovanim na zaštiti životne sredine na lokalnom i/ili nacionalnom nivou. Priznanja donose i vredne nagrade, pa će nosilac „Zelenog pečata“ dobiti i opremu za kancelariju vrednu 1000 EUR, a „Zeleni aktivista“ profesionalni fotoaparat.

Događaj je organizovan u okviru projekta “Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji”, koji sprovodi Evropski omladinski centar u partnerstvu sa Centrom za ekonomiju, politiku, ekologiju i održivi razvoj i Srpskim centrom za ekološka istraživanja. Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Okrugli sto će se održati u RCU Užice na adresi Nemanjina 52.

Pridružite se i recite da ekološki aktivnim mladima!