Home » Tag Archives: ekologija

Tag Archives: ekologija

Mapa “Gugla” i Nase pokazuje koliko je šume Zemlja izgubila za 12 godina

Mape visoke rezolucije koje je objavio “Gugl” sa dosad ne viđenom preciznošću otkrivaju razaranje bez presedana koje su pretrpele šume na našoj planeti, izazvano sečom, nevremenom i šumskim požarima.

Read More »

Napravite svoj ekološki plan

eco plan

Potrebno je samo nekoliko jednostavnih koraka da biste lako stvorili zelenu svakodnevnu rutinu i uključili ekologiju u svoje navike!

Read More »

Šume su naše bogatstvo, sačuvajmo ih!!!

šuma

Šume pokrivaju trećinu kopnene mase Zemlje, obavljaju vitalne funkcije i čine uslugu širom sveta stvarajći našu planetu živom i zdravom.

Read More »

Retki ugroženi sisar snimljen prvi put u 15 godina

dugorogi bik

Dugorogi bik, jedan od najredjih i najugroženijih sisara na Zemlji, snimljen je u Vijetnamu prvi put u 15 godina, saopštila je danas Svetska organizacija za očuvanje ugroženih životinjskih vrsta (World Wildlife Fund – WWF).

Read More »

Kvalitet vazduha – Svaki udisaj vazduha koji uzimamo

Mi dišemo od trenutka kada smo rođeni sve do momenta kada umiremo. To je vitalna i konstantna potreba, ne samo za nas već i za života na Zemlji. Loš kvalitet vazduha utiče na sve nas

Read More »

Da bi se dobio litar flaširane vode potrebno je više od litra vode

Ako mislite da je potreban litar vode da biste napunili bocu od jednog litra, Međunarodna asocijacija za flaširanu vodu ima vesti za vas: potrebno je više od litra.

Read More »

Kako možete da uštedite energiju i novac u vašem stanu?

Da li ste znali da je potrebno 714 kilograma uglja da se spali, da bi jedna sijalica radila godinu dana? A solarna energija? 

Read More »