Home » Arhiva » Vesti » Saopštenje za javnost o održanoj tribini ‘Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije’

Saopštenje za javnost o održanoj tribini ‘Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije’

U četvtak, 21.11.2013. godine Ekološki pokret Odžaka održao je u Sportsko – poslovnom centru “Odžaci” tribinu “Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije” u okviru realizovanja istoimenog projekta.

Projekat “Aktivnosti na ostvarivanju prava iz Arhuske konvencije” finansijski je podržao Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u okviru Javnog konkursa za jačanje uloge civilnog društva u pripremi, sprovođenju i praćenju efikasnih javnih politika i usluga na lokalnom i regionalnom nivou.

Partner Ekološkom pokretu Odžaka u ovom projektu je Udruženje građana ” Točak ” iz Odžaka, a podršku je pružila Opština Odžaci.

U uvodnom delu Ekološki pokret Odžaka je predstavio deo prezentacije koju je imao novembra prošle godine u Nišu, na sastanku Odbora za zaštitu životne sredine Stalne konferencije gradova i opština.

Nakon kraćeg izlaganja domaćina, gošća tribine Snježana Mitrović iz Arhus centra Subotica prisutne je detaljno upoznala sa Arhus centrom Subotica, njegovim aktivnostima u realizovanju politike zaštite životne sredine i ostvarivanja prava iz Arhuske konvencije i stvaranju mreže Arhus centara u Republici Srbiji.

Po završetku izlaganja gospođa Mitrović je odgovarala na pitanja posetilaca, a sa predstavnicima Ekološkog pokreta Odžaka dogovorila nastavak dosadašnje uspešne saradnje Udruženja građana TERRA’S iz Subotice i Arhus centra Subotica sa Ekološkim pokretom Odžaka i predstavnikom lokalne samouprave Zoranom Božičićem, rukovodiocem Odeljenja za urbanizam, stambeno – komunalne, imovinsko – pravne poslove i zaštitu životne sredine, koji je jedini prisustvovao tribini u ime lokalne samouprave od mnogih pozvanih iz izvršne i zakonodavne vlasti.