Home » Arhiva » Vesti » SАТ ZА NАŠU PLАNЕТU 2014

SАТ ZА NАŠU PLАNЕТU 2014

Najlepše stvari se uvek dešavaju u mraku!

Najpoznatija svetska akcija WWF-a „Sat za našu planetu“ u koju se uklјučuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa cilјem da pošalјu snažnu poruku kako je moguće preduzeti nešto po pitanju ublažavanja klimatskih promena. „Sat za našu planetu“ svake godine sе organizuje krajem marta, što se približno poklapa sa ravnodnevnicom, jer je tada većina gradova u mraku dok se akcija “kreće” oko Zemlјe.

“Sat za našu planetu“ je jedinistvena inicijativa koja motiviše kako na individualnu, tako i na kolektivnu akciju u koju svako može da se uklјuči i da svoj doprinos. U nаšој zеmlјi ova akcija sе organizuje već šest godina, i dаlје ćе nastaviti da inspiriše građane Srbije da će osim što isklјuče svetla, održivo koristiti prirodne resurse i uklјučiti se u projekte zaštite prirode. Аkciја ćе i оvе gоdinе biti оdržаnа 29. marta u 20.30h, kada će na tačno sat vremena, škole, javne institucije i spomenici širom Srbije i sveta isklјučiti rasvetu.

Akciju je ove godine podržalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditelјstvo i zaštitu životne srеdinе, Grаdskа uprаvа grаdа Bеоgrаdа, Grаdskа uprаvа grаdа Nоvоg Sаdа kао i brојnе оrgаnizаciје, kоmpаniје, škоlе i pојеdinci. Uklјuči sе i ti!

Centralne manifestacije u okviru akcije „Sat za našu planetu“ biće održane u subotu 29. marta 2014. godine, od 20.30 časova do 21:30, na Trgu Republike u Beogradu, Trgu Slobode u Novom Sadu i u Nišu na niškom keju.

WWF-Svetski fond za prirodu u Srbiji poziva sve građane da se uključe u akciju i daju svoj doprinos i to prisustvovanjem javnim događajima u gradovima širom Srbije, ali i uključivanjem u Fejsbuk kampanju “Najlepše stvari se uvek dešavaju u mraku” (www.facebook.com/WWFSerbia), gde će uz brojne poznate ličnosti moći da učestvuju kako u književnom, tako i u foto konkursu.

Dodatne informacije:
Aleksandra Stamenković, WWF Communications Officer, 069 10 30 260, astamenkovic@wwfdcp.org

Dodatne informacije o akciji Sat za našu planetu:
Radio i TV spotove akcije Sat za našu planetu u trajanju od 30 sekundi na srpskom jeziku možete da preuzmete na stranici http://wwf.panda.org/sr/sat_za_nasu_planetu/materijali/ i emitujete na svom programu.

Detaljnije informacije i zanimljivosti možete pronaći na stranicama:
http://wwf.panda.org/serbia
https://www.facebook.com/WWFSerbia
https://twitter.com/WWFinSerbia

Uklјuči se – Isklјuči se!