Home » Okrugli stolovi » Projekat „Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji“ predstavljen i u Boru

Projekat „Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji“ predstavljen i u Boru

Projekat pod nazivom Životna sredina u omladnskoj politici u Srbiji, koji Evropski omladinski centar sprovodi u saradnji sa nevladinom organizacijom Alternativa Bor i Kancelarijom za mlade opštine Bor predstavljen je danas i u Boru.

Projekat koji se realizuje u okviru programa SENSE, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a implementira Regionalni centar za životnu sredinu (REC), Kancelarija za mlade u Boru je podržala i predstavla svojim sugrađanima.

Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji – tema je prvog konsultativnog sastanka, koji u saradnji sa Evropskim omladinskim centrom inicirali i u Boru organizovali Nevladina organizacija Alternativa Bor i Kancelarija za mlade opštine Bor.

„Akcije vezane za oblasti životne sredine su obavezni programski zadaci borske omladine koja smatra da problem životne sredine nije u dovoljnoj meri aktuelizovan na lokalnom nivou“ kaže Srećko Zdravković, predsednik NO „Alternativa Bor „.

Osnovni cilj ovog projekta je da životna sredina postane veoma bitna u životu mladih u Srbiji, pa će Evropski omladinski centar organizovaće i nagradni konkurs. Jelena Mihajlović, član„CEPER-a“ u Beogradu ističe : “Konkurom je predviđeno da najaktivnije kancelarije za mlade budu u mogućnosti da osvoje nagradu Zeleni pečat u vrednosti do 1000 eura, a nagrada zeleni aktivista predviđa da najaktivniji mladi ljudi, koji svojim aktivnostima pozitivno utiču na okolinu, biti nagrađeni profesionalnim fotoaparatom vrednosti 500 eura“.

Prijave za konkurs mogu da se preuzmu na sajtu www.zeleniaktivista.com. Projekat se realizuje u okviru programa SENSE, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu. Konsultativnom sastanku Životna sredina u omladinskoj politici mladih u Boru prisustvovali su predstavnici Evropskog omladinskog centra, nevladinih organizacija, opštinske uprave, Tehničkog fakulteta, đačkog parlamenta, Rakita eksplorejšna i drugi.

Preuzeto sa www.rtvbor.rs