Home » O nama

O nama

Projekat “Zivotna sredina u omladinskoj politici u Srbiji” se realizuje u saradnji Evropskog omladinskog centra (EOC), Centra za ekonomiju, politiku, ekologiju i razvoj (CEPER) i Srpskog centra za ekoloska istrazivanja (SERC).

Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Evropski omladinski centar okuplja 70.000 mladih, korisnika Evropske omladinske kartice, koja u Evropi ima preko 5 miliona članova. Cilj EOC-a je da mladima pruži informacije i prilike da budu mobilni, informisani aktivni građani.
EOC je aktivno uključen u omladinsku politiku i aktivnosti sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije na nacionalnom nivou i Saveta Evrope na evropskom nivou.

nina-foto-za-CV-150x150

Jelena Mihailović
Programski asistent
Pišite joj ako imate pitanja o projektu.
loud.j.m@gmail.com

 

 

 

398728_10200307447437156_1326717430_n-150x150

Marina Jusufi
Saradnik
Pišite joj ako želite da predstavite akcije
i pozovete nas da učestvujemo.
marina.jusufi@gpa.rs

 

 

IMG_7243-3

Marilea Pudar
Online administrator
Pišite joj za sve sto se tiče portala i objavljivanja.
pr@gpa.rs

 

 

 

IMG_7243-3

Anita Todorov
Administrativni asistent
Pišite joj ako niste poslali sve račune
i dokumenta.
anita.todorov@gpa.rs

 

 

 

 

 

Ko je Zeleni Aktivista?

Zeleni aktivista predstavlja osobu koja je posvećena zaštiti životne sredine i svojim delima daje primer mladima kako se treba odnositi prema svojoj sredini i zajednici.

Nagrada Zeleni aktivista se dodeljuje kako bi se podstaklo promovisanje pozitivnih modela građanskog aktivizma u oblasti životne sredine kroz nagrađivanje mladih koji svojim primerom pokazuju mogućnost ekološkog delovanja uprkos preprekama. Planirano je da se nagrada „Zeleni aktivista“ dodeljuje jednom godišnje, kako bi se održao kontinuitet i doprinelo trajnom osvešćivanju mladih i lokalnih samouprava u ovoj oblasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*