Home » Arhiva » Vesti » Eco Bike udruženje u Požarevcu

Eco Bike udruženje u Požarevcu

Zelena boja naše planete nestaje, ljudska ruka nanosi boju sivila. Svedoci smo sve većeg zagađenja ali I borbe da se to makar malo spreči. Svaki pojedinac ima priliku da da svoj doprinos.

Elektrana u Drmnu I Kostolcu zagađuje celu okolinu a I zemlju, ugljendioksida je sve više. Da bi se rešili brojni ekološki problemi naše zemlje potrebno je angažovanje nadležnih državnih organa, međutim, pogrešno je čekati da država reši sve probleme, jer svaki pojedinac bi trebalo da se ponaša ekološki odgovorno.

Dakle, koncentracija ugljen dioksida bi mogla znatno da padne ako se savremeni čovek okrene čistim izvorima prevoza – npr. bicikli kao najboljem prevoznom sredstvu.

To su ozbiljno shvatili neki  građani grada Požarevca a I celog Braničevskog okruga.

Lepota Homoljskih planina među svojim predelima ima mnoštvo biciklistickih staza koje sjedinjuju ljubitelje tog sporta. Sa predstavništvom u gradu Pozarevcu grupa mladih građana organizovala je udruzenje :”Eco Bike’’ www.ecobike.org.rs

Pored toga sto broj članova raste I sto su im staze kao druga kuća oni se trude da prošire svest ljudi oko sebe. Često organizuju akcije čiscenja deponija, recikliranje, sađenja drveća I edukovanje najmađih članova. Njihov glas se sve jače čuje. Zadatak koji žele da reše je gradska deponija koja je zapoceta, verovali ili ne, na veštackom jezeru godine 1989. “Eco Bike” na čelu sa dipl. inženjerom zaštite životne sredine Milošem koji je  direkno na terenu napravio izveštaj, pa čujte sta imaju da kažu:

Ovim primerom širenja svesti  može se pohvaliti grad Požarevac sto je ujedno I dobar podstrek za ostale članove planete Zemlje.

Autor Đurđija Progovac