Home » Arhiva » Vesti » Dobitnici nagrada za konkurs Zeleni Pečat i Zeleni Aktivista

Dobitnici nagrada za konkurs Zeleni Pečat i Zeleni Aktivista

13. februara su u Domu omladine dodeljene nagrade za aktivne mlade u zaštiti životne sredine. Kruševac je poneo titulu najaktivnije kancelarije za mlade i priznanje “Zeleni pečat” koje donosi opremu za kancelariju u vrednosti od 1000 EUR. Mlada Ena Horvat iz Sombora je nosilac priznanja “Zeleni aktivista” kao istaknuta aktivistkinja koja se trudi da pokrene decu i mlade za očuvanje životne sredine. Uz priznanje, Ena je dobila i profesionalni fotoaparat kao poklon.
 
 
Skup „Zeleni aktivista – životna sredina i mladi“ su dodeljivanjem nagrada zatvorili Aleksandra Knežević, šef međunarodne saradnje u Ministarstvu omladine i sporta, Jovana Jarić, savetnik u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Ivana Tomašević, koordinator SENSE porgrama Regionalnog centra za životnu sredinu.
Skup je okupio 40 predstavnika kancelarija za mlade i omladinskih uduženja mladih iz cele Srbije koji u svom fokusu imaju zaštitu životne sredine, a organizovan u okviru projekta “Životna sredina u omladinskoj politici u Srbiji”, koji sprovodi Evropski omladinski centar u partnerstvu sa Centrom za ekonomiju, politiku, ekologiju i održivi razvoj i Srpskim centrom za ekološka istraživanja. Projekat se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

[divider5][/divider5] [divider10][/divider10] [title]Žiri je bio u sastavu [/title]
 • Predstavnik Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije
 • Predstavnik Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine
 • Koordinator projekta
 • Predstavnik regionalnog centra za životnu sredinu
 • Nezavisni ekspert
 • Glas publike – lajkovi na fejsbuku

 

[title] Rang lista izgleda ovako [/title]
 1.  mesto Kruševac
 2.  mesto Bečej
 3.  mesto Šabac, Subotica, Tutin, Bela Crkva

Najviše glasova na FB-u je imala KZM – Šid

 1. mesto Ena Horvat
 2. mesto Marko Stojiljković
 3. mesto Adrijana Vereš, Darko Berić, Marko Jovanović, Milena Katalinić

Najviše glasova na FB-u je imao – Milan Stojiljković

[divider20][/divider20]

[title]Čestitamo dobitnicima, a ostalima želimo da zahvalimo na nesebičnom zalaganju za ♥ Majku Prirodu ♥[/title]

[divider10][/divider10]

2 comments

 1. Od sveg srca iskrene cestitke na vasem ” Radu, Trudu i Entuzijazmu ” koji ste pokazali tokom Akcije! Tacno je da na mladima Svet ostaje, ali nadam se i svetlija buducnost neka bude pred vama ! Kao dosta stariji verujte mi stidim se sto vam ostavljamo ovakvu Srbiju, koju smo od vas dobili na ” Revers ” ! Da vam je ostavimo onakvu kakvu smo je mi od nasih Roditelja dobili u Amanet. Koji su ne iscrpno radili a pritom i trudili, da bi nas izveli na pravi put i nesebicno stvarali za bolje sutra. Svaka Generacija treba dati svoj maksimalni ucinak, za bolje sutra nasem narastaju koji dolazi! Mi smo zakazali ali nemojte vi !!!