Home » Okrugli stolovi » Округли сто „Животна средина у омладинској политици у Србији на локалном нивоу“

Округли сто „Животна средина у омладинској политици у Србији на локалном нивоу“

Европски омладински центар у сарадњи са Канцеларијом за младе Врњачка Бања, у среду 11.12.2013. године у 12 часова, у Скупштинској сали зграде Општине Врњачка Бања организован је округли сто на тему „Животна средина у омладинској политици у Србији на локалном нивоу“.

Циљ скупа био је упознавање са омладинским активизмом у области заштите животне средине у Општини Врњачка Бања. Округли сто омогућио је да се заједничким снагама мапирају проблеми животне средине на локалном нивоу и предложе начини укључивања младих у њихово решавање.

Најистакнутијем појединцу биће додељене награде „Зелени активиста“ и „Зелени печат“. Признања доносе и вредне награде, па ће носилац „Зеленог печата“ добити и опрему за Канцеларију у вредности од 1000 EUR, а за „Зелени активиста“ професионални фотоапарат. Пројекат се реализује уз подршку програма SENSE који спроводи Регионални центар за животну средину (REC). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA).

Овој конференцији присуствовали су: директор јавног предузећа (ЈП Борјак), као и представник ЈП Бели извор , представници невладиног сектора (Еколошки клуб „Врба“, Чувари природе-Србија, Удружење грађана „Новоселац“, Удружење грађана „Помирење“). Такође, овом скупу се одазвала и фирма „Еко нет“, као и организација „Treehause“ из Крушевца.